fbpx
14.1 C
București
marți, martie 21, 2023

Iohannis: Nu scăpăm de viza pentru SUA! Nu îndeplinim condițiile

Trebuie citit

- Publicitate -

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a explicat că România nu îndeplineşte, deocamdată, criteriile pentru a scăpa de viza pentru Statele Unite ale Americii şi a vorbit de o campanie de conştientizare şi de o informare mai bună, scrie news.ro. Klaus Iohannis, aflat în Statele Unite, a precizat, vineri seară, că toată lumea se implică pentru Visa Waiver.

Iohannis: Nu scăpăm de viza pentru SUA! Nu îndeplinim condițiile

România nu îndeplineşte, deocamdată, criteriile pentru a scăpa de viza pentru Statele Unite ale Americii, a explicat, vineri seara, preşedintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului a mai vorbit de o campanie de conştientizare şi de o informare mai bună.

Klaus Iohannis, aflat în Statele Unite, a precizat, vineri seară, că toată lumea se implică pentru Visa Waiver.

”Toată lumea se implică pentru Visa Waiver. Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice”, a declarat Iohannis.

Şeful statului s-a referit la campanii de conştientizare a oamenilor care aplică, în prezent, pentru vize în SUA.

”Ca să le îndeplinească (condiţiile tehnice – n.r.), trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că în final, dacă toţi ne străduim, vom  reuşi”, a declarat Iohannis.

Rata de refuz în cazul vizelor pentru SUA solicitate de cetăţeni români în scop turistic sau de afaceri este de 17.03% în anul 2021, în creştere faţă de 2020, când a fost 10,14%, iar condiţia pentru includerea României în programul Visa Waiver este o scădere sub 3% a acestui indicator, potrivit unui document publicat, în iulie 2022, de Departamentul de Stat al SUA.

Citeste si: Preşedintele Iohannis: „Comunitatea românească din Statele Unite ale Americii este o punte extraordinar de importantă între România și SUA”

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole