fbpx
21.1 C
București
duminică, august 14, 2022

INTERVIU în Exclusivitate cu Avram Gal – Detalii despre cel mai mare Summit al Valorilor Creștine, din Europa

Trebuie citit

- Publicitate -

Avram Gal, om politic și om de afaceri, este organizatorul celui mai mare Summit Creștin care va avea loc anul acesta, în România.

Summit-ul Valorilor Creștine se anunță un eveniment de anvergură, care va aduna la Cluj-Napoca, speakeri și oameni politici creștini din întreaga lume.

În acest sens și pentru a prezenta mai bine scopul acestui eveniment, Avram Gal ne-a acordat un interviu în exclusivitate:

Reporter: În primul rând vă mulțumesc că ați acceptat să ne acordați în exclusivitate acest interviu! Vreau să vorbim azi despre Summitul Valorilor Creștine, al cărui organizator sunteți. Spuneți-mi de unde dorința de a aduce în România unul dintre cele mai prestigioase evenimente din America?

Avram GAL: De-a lungul timpului am colindat lumea în lung și-n lat, iar vizitele mele în America au început să fie destul de dese datorită parteneriatelor de afaceri pe care le aveam acolo și datorită vieții politice de care începusem să fiu tot mai interesat. În grupurile din care făceam parte erau mulți investitori și oameni de afaceri care au participat și chiar organizat Summitul Valorilor Creștine (Christian Values Summit, în SUA). Am fost curios, mi-am întrebat partenerii despre cum se desfășoară evenimentul și apoi am vizionat câteva discursuri motivaționale a renumiților speakeri care participă de regulă la summit. Am fost încântat și mi-am spus că o să aduc acest eveniment și în România!

Reporter: Ca om de afaceri și ca om politic, cu siguranță de multe ori timpul dumneavoastră este extrem de prețios. De cât timp ați început organizarea acestui eveniment?

Avram GAL: Știți vorba aia, dacă vrei să rezolvi urgent o problemă, dă-o spre rezolvare unui om ocupat. Personal, mă simt responsabil de fiecare minut pe care aș putea să-l irosesc, pentru fiecare minut în care nu fac ceva constructiv. Am început organizarea acestui Summit în urmă cu aproximativ 6 luni. De atunci au urmat ședințe și întâlnirii lunare, uneori chiar săptămânale, cu diferiți oameni de afaceri din întreaga lume, m-am ocupat de logistică, de promovare, dar sincer, nu m-am gândit deloc la timpul investit; am în minte scopul spre care am pornit și privind la el nu mă mai gândesc la timpul pe care-l investesc.

Reporter: Ați pomenit de scop. Spuneți-ne care este scopul acestui eveniment?

Avram GAL: Principalul scop al acestui eveniment poate fi dedus în sens larg și din titlu: promovarea valorilor creștine. În schimb, dacă este vorba să fim mai specifici, evenimentul își propune să stârnească în rândul oamenilor creștini dorința de implicare activă în societatea în care trăiesc. Mulți creștini s-au obișnuit să bată în retragere în timp ce bătăliile importante se duc de oameni care nu au principii și valori creștine. Am știut mereu că această atitudine defensivă este greșită, de aceea m-am și implicat mereu în politică, în afaceri, fiindcă știam că dacă nu o voi face eu, există riscul să o facă cineva care nu are principii și valori solide. Mulți oameni care stăteau pe margine și mă priveau în mijlocul bătăliei, nu credeau că voi face față, dar ceea ce trăiesc azi e dovada vie că se poate! Îmi doresc ca tot mai mulți creștini să lase marginea și să treacă în prima linie! Cum putem să spunem despre noi că suntem mai mult decât biruitori prin Isus, dacă noi nici măcar nu luptăm? Biruitori sunt cei ce luptă, cei de pe margine sunt spectatori, iar eu sunt convins că pe noi Dumnezeu nu ne-a chemat să fim spectatori!

Reporter: Ați întâmpinat vreo piedică până acum în ceea ce privește organizarea summitului?

Avram GAL: Una? Cu siguranță că au fost mai multe, dar nu le-am luat în seamă. Am învățat că atunci când nu faci nimic și mergi spre nicăieri, nu o să dai de nici un obstacol. Pentru mine piedicile și obstacolele sunt o confirmare că fac ceva care contează. N-am privit niciodată speriat bolovanul care-mi sta în mijlocul cărării, ci am făcut din el o treaptă, din următorul bolovan altă treaptă și uite așa am construit o scară care m-a dus departe. Secretul e să nu-ți fie teamă, iar dacă Dumnezeu zice de 365 de ori în Biblie să nu ne temem, eu am încredere în El și nu mă tem!

Reporter: Un gând pentru cei care o să citească acest reportaj.

Avram GAL: Implicați-vă și faceți-o activ! Nu vă fie teamă, fiți creștini care luptă în prima linie!

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Ultimul articole