fbpx
1.5 C
București
joi, decembrie 1, 2022

Imaginea momentului: 92 de imigranți goi-pușcă la granița cu Turcia. Imaginea a fost postată de un ministru grec. Schimb de replici între Turcia și Grecia

Trebuie citit

- Publicitate -

Poliția de frontieră din Grecia a găsit 92 de imigranți goi-pușcă la granița cu Turcia. Imaginea postată de ministrul grec al migrației

​Controverse între Turcia și Grecia după ce 92 de imigranți, toți bărbați, au fost găsiți goi la granița dintre cele două țări.

Potrivit poliției elene, o investigație efectuată împreună cu oficialii europeni de la Frontex a furnizat dovezi că migranții au traversat râul Evros, ajungând pe teritoriul Greciei din Turcia.

Imaginea momentului: 92 de imigranți goi-pușcă la granița cu Turcia. Imaginea a fost postată de un ministru grec. Schimb de replici între Turcia și Grecia

„Polițiștii de frontieră au descoperit 92 de migranți ilegal, fără haine, unii dintre ei cu răni pe corp”, a anunțat poliția. Nu este însă clar de ce bărbații erau toți dezbrăcați.

Ministrul grec al migrației, Notis Mitarachi, a publicat pe twitter o imagine cu imigranții, susținând că tratamentul la care i-a supus Turcia este „o rușine pentru civilizație”

„Comportamentul Turciei față de 92 de migranți pe care i-am salvat astăzi la granițe este o rușine pentru civilizație. Ne așteptăm ca Ankara să investigheze incidentul și să-și protejeze în sfârșit granițele cu UE”, a scris el.

Turcia neagă însă vreun amestec în acest caz.

„De vreme ce nu ați găsit un singur caz de violare a drepturilor omului de către Turcia, nu faceți decât să expuneți imaginea propriei voastre cruzimi ca și cum Turcia ar fi făcut-o”, a răspuns pe Twitter adjunctul ministrului turc de Interne Ismail Catakli, cerând Greciei să oprească „manipularea”.

Ministrul grec pentru protecția cetățenilor Takis Theodorikakos a declarat că relatările imigranților sugerează că eo au fost duși în Grecia de poliția turcă.

Ministrul grec al Protecţiei Civile, Takis Theodorikakos, a acuzat Turcia că „instrumentalizează imigraţia ilegală”, dar Ankara a negat orice implicare în tratamentul aplicat acestor refugiaţi. Grecia trebuie să oprească „manipularea şi necinstea”, potrivit unui tweet în engleză al ministrului adjunct de interne Ismail Catakli.

Majoritatea acestor persoane, sirieni şi afgani, „au descris agenţilor Frontex că trei vehicule ale armatei turce i-au transferat la Evros”, a asigurat Takis Theodorikakos într-un interviu acordat postului de televiziune privată Skai. Ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarachi, a numit sâmbătă incidentul o „ruşine pentru civilizaţie”.

Atena este semnalată în mod regulat de ONG-uri şi de diverse investigaţii jurnalistice pentru respingeri ilegale şi violente efectuate la graniţele sale maritime şi terestre cu Turcia. Dar a negat întotdeauna că a recurs la această practică, care este contrară dreptului internaţional. La sfârşitul lunii septembrie, la platforma Naţiunilor Unite, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Grecia că a transformat Marea Egee într-un „cimitir” cu „politicile sale opresive”.

Citeste si: Gimnastica românească a strălucit la Cupa Mondială Challenge de la Mersin (Turcia)

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimul articole