fbpx
10.6 C
București
duminică, aprilie 2, 2023

Forțele americane din Europa au anunțat că un avion de luptă al Rusiei a lovit o dronă Reaper a SUA, deasupra Mării Negre. Moscova NU recunoaște!

Trebuie citit

- Publicitate -

Ministerul Apărării din Rusia susține că avioanele de luptă rusești nu au lovit drona americană Reaper în spațiul aerian de deasupra Mării Negre și că aeronava americană s-a prăbușit singură. Declarația vine după ce comandamentul forțelor americane din Europa a acuzat piloții ruși de „comportament nesăbuit”, spunând că aceștia au aruncat combustibil în fața dronei, iar unul dintre avioane a lovit elicea dronei, făcând-o să se prăbușească.

Forțele americane din Europa au anunțat că un avion de luptă al Rusiei a lovit o dronă Reaper a SUA, deasupra Mării Negre. Moscova NU recunoaște!

„Ca urmare a manevrelor necorespunzătoare, drona și-a pierdut controlul, pierzând din altitudine până la coliziunea cu suprafața apei”, susține un comunicat al Ministerului rus de Externe. „Piloții ruși nu au folosit armele de la bordul aeronavei, nu au intrat în contact cu vehiculul aerian fără pilot și s-au întors în siguranță pe aerodromul din țară”, se arată în comunicatul citat de agențiile de presă de stat.

„Una dintre aeronavele rusești Su-27 a lovit elicea dronei MQ-9. De câteva ori înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața dronei într-o manieră nesăbuită, nesănătoasă din punct de vedere ecologic și neprofesională. Acest incident demonstrează o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist”, au spus, pe de altă parte, forțele americane din Europa într-un comunicat.

Casa Albă a precizat că Statele Unite vor continua să opereze zboruri peste Marea Neagră și nu vor fi descurajate de interceptarea de către Rusia a unei drone în spațiul aerian internațional. Deși spune că astfel de interceptări sunt normale și au mai avut loc în ultimele săptămâni, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a calificat acțiunea Rusiei de marți drept „nesăbuită și nesigură”.

El a adăugat că președintele american Joe Biden a fost informat despre incident.

Citeste si: <strong>România nu este afectată de explozia de la conducta de gaz din Rusia</strong>

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole