fbpx
0.3 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Fără limuzine și avioane private: Liderii lumii merg la funeraliile Reginei cu AUTOBUZUL

Trebuie citit

- Publicitate -

Regatul Unit își poate lua rămas-bun de la cea care a avut cea mai lungă domnie din istoria sa – 70 de ani – până luni, 19 septembrie, când au loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. În paralel, Regele Charles al III-lea face un turneu prin regat în calitate de nou suveran, așa cum cere protocolul.

Regele Charles al III-lea va primi, luni, condoleanțe din partea Parlamentului de la Londra și a celui de la Edinburgh. Sunt două sesiuni speciale, la care suveranul va lua parte. 

Luni seară, Charles al III-lea și familia regală vor participa la priveghiul de la catafalcul Reginei, în Catedrala Saint Giles din capitala Scoției. 

Intrarea cortegiului funerar în Edinburgh a fost punctul final al unei călătorii de șase ore și 280 de kilometri, între castelul Balmoral și capitala Scoției. Mii de oameni s-au aliniat de-a lungul străzilor din oraș, martori ai istoriei care se scrie sub ochii lor. Unii au adus flori. Alții au venit doar ca să-l vadă pentru ultima oară pe singurul suveran britanic pe care l-au cunoscut vreodată. Scoțienii și nu numai ei își pot lua rămas bun de la regină, la catedrala Saint Giles. Se anunță clipe pline de emoție, iar autoritățile i-au avertizat pe oameni că vor sta la cozi uriașe și nu vor avea voie să facă fotografii sau să filmeze.

Liderii lumii merg la funeralii cu autobuzul

Fără avioane private, fără elicoptere sau mașini de stat la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. 

Șefilor de stat străini li s-a cerut să sosească în Marea Britanie cu zboruri comerciale. Vor fi transportați în grup, cu autobuzul, la catedrala Westminster. Acesta este protocolul pentru demnitarii străini, potrivit documentelor obținute de Politico. 

Acestea confirmă, de asemenea, că doar șefii de stat și partenerii lor au fost invitați la înmormântare. Asta pentru că ar fi imposibil ca în catedrală să încapă mai mulți reprezentanți din fiecare țară. Protocolul mai prevede și că șefii de stat vor putea a oferi un omagiu regretatei regine, cu o durată de cel mult trei minute. 

În seara dinaintea slujbei de înmormântare, Regele Charles al III-lea va găzdui o recepție pentru toți lideri, la Palatul Buckingham.

Citeste si: Regina a murit, trăiască regele! Titlul imnului naţional al Regatului Unit se schimbă: „God save the King”

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole