fbpx
10.7 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Donald Trump şi-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidenţiale 2024, din SUA

Trebuie citit

- Publicitate -

Donald Trump și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din Statele Unite, din 2024. Nu este nicio surpriză, deși rezultatele dezamăgitoare ale politicienilor republicani pe care i-a susținut în alegerile preliminare de săptămâna trecută au umbrit puțin evenimentul care a avut loc la reședința din Florida a miliardarului. 

Donald Trump şi-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidenţiale 2024, din SUA

Donald Trump a transmis Comisiei Electorale Federale documentele prin care intră în cursa electorală, cu câteva minute înaintea discursului ținut la Mar-a-Lago.

„America s-a întors”, a spus fostul președinte, care a făcut un bilanț mult înfrumusețat al mandatului său. A spus că în cei 4 ani în care a condus Statele Unite țara a trăit în pace, a fost prosperă şi respectată pe scena internaţională.

„Revenirea Americii începe chiar acum. Aceasta nu este doar o campanie, este o misiune de salvare a țării. Vom zdrobi forțele tiraniei și vom dezlănțui gloria libertății pentru noi, pentru copiii noștri și pentru generațiile care vor veni. Epoca de aur a Americii ne așteaptă. Și împreună vom face America puternică din nou! Vom face America bogată din nou! Vom face America tare din nou! Vom face America mândră din nou! Vom face America sigură din nou! Vom face America glorioasă din nou! Și vom face America măreață din nou! Vă mulțumesc foarte mult! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Mulțumesc!”, a spus Trump.

Mult aşteptata campanie a lui Trump vine în contextul în care fostul preşedinte încearcă să recupereze lumina reflectoarelor, după performanţa sub aşteptări a Partidului Republican în alegerile de la mijlocul mandatului. Republicanii nu au reuşit să obţină o majoritate în Senat, au eşuat în eforturile lor de a ocupa mai multe locuri la nivel statal şi nu au reuşit încă să obţină o majoritate în Camera Reprezentanţilor, evoluţii care i-au forţat pe Trump şi pe alţi lideri de partid să adopte o poziţie defensivă.  

Marţi seară, el a recunoscut pierderile suferite de partidul său, dar nu a contestat rezultatele – o schimbare marcantă faţă de modul în care a tratat de mult timp propria sa înfrângere în alegerile prezidenţiale din 2020. El a spus însă că alegătorii „nu au realizat încă întreaga amploare şi gravitate a durerii prin care trece naţiunea noastră”, iar apoi a prezis că până în 2024 „votul va fi mult diferit”. 

Cea de-a treia candidatură prezidenţială a lui Trump coincide cu o perioadă de pericol juridic sporit, în condiţiile în care oficialii Departamentului de Justiţie care îl investighează pe el şi pe asociaţii săi revin asupra perspectivei de punere sub acuzare.  

Fostul preşedinte este anchetat în prezent pentru activităţile sale de dinainte şi din timpul atacului din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA şi pentru păstrarea de documente clasificate la proprietatea sa de la Mar-a-Lago după ce a părăsit funcţia.  

În ciuda nenumăratelor sale încurcături juridice şi a petei din 6 ianuarie, cel de-al 45-lea preşedinte, care a fost destituit de două ori, rămâne extrem de popular în rândul majorităţii alegătorilor republicani şi se mândreşte cu o legătură profundă cu susţinătorii săi de bază, care s-ar putea dovedi dificil de replicat sau de slăbit pentru alţi aspiranţi republicani.  Printre aceşti potenţiali concurenţi se numără Pence, care ar beneficia probabil de o recunoaştere ridicată a numelui datorită rolului său de vicepreşedinte. Pence, care se pregăteşte pentru o posibilă candidatură la Casa Albă în 2024, se va confrunta cu siguranţă cu o bătălie dificilă pentru a-i curta pe cei mai loiali susţinători ai lui Trump, mulţi dintre ei acriţi de fostul vicepreşedinte după ce acesta a refuzat să îşi depăşească autoritatea în Congres şi să blocheze certificarea victoriei în 2020 a actualului preşedinte Joe Biden.  

Citeste si: Influentul om de afaceri american de origine română, Onisim Dorneanu, vorbește în premieră despre posibilitatea demarării unor investiții în România alături de partenerul său Eric Trump, fiul ex-președintelui american Donald Trump

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole