Deputatul PUSL, Steluța Cătăniciu: „Am depus în Parlament un proiect care va pune capăt abuzurilor și nedreptăților la care sunt supuși contribuabilii în relația cu organele fiscale”

0
233

Deputatul PUSL, Steluța Cătăniciu, a anunţat pe pagina de Facebook că a „depus în Parlament un proiect care va pune capăt abuzurilor și nedreptăților la care sunt supuși contribuabilii în relația cu organele fiscale”.

„În această săptămână am depus în Parlament un proiect care va pune capăt abuzurilor și nedreptăților la care sunt supuși contribuabilii în relația cu organele fiscale.

Unul din principiile de bază ale doctrinei umaniste este respectul față de lege, iar legea trebuie sa fie aceeași si pentru cetățean, dar și pentru stat.

De aici a pornit proiectul egalității cetățeanului cu statul, în relațiile fiscale.

Instituirea unui tratament diferit trebuie să fie justificată obiectiv și rezonabil, or nimic nu justifică de ce actuala reglementare prevede penalități de întârziere, precum și majorări de întârziere doar în sarcina contribuabilului, iar nu și în sarcina organului fiscal, ambii fiind în aceeași situație juridică, la un moment dat: debitori într-un raport de drept fiscal, aceleași reguli care sunt impuse contribuabilului la această oră, trebuind să fie aplicate și organului fiscal. Deci, și acesta din urmă trebuie sa plătească aceleași penalități și majorări de întârziere atunci când nu-și respectă obligațiile sau întârzie în îndeplinirea lor.

De asemenea, din discuțiile noastre cu cetățenii, în ceea ce privește executarea silită prin poprire a obligațiilor fiscale, am identificat un număr mare de cazuri privind intervalul mare de timp între data plății sumelor poprite și data deblocării conturilor bancare, identificând necorelari și în situațiile în care același debitor are mai multe conturi blocate.

Au existat mai multe cazuri în care contribuabililor le-au fost blocate toate conturile bancare și indisponibilizate toate sumele din aceste conturi pentru obligații fiscale cu o valoare derizorie (cu titlu exemplificativ, pentru 100 de lei, au fost indisponibilizate sume de bani de zeci sau sute de mii lei, iar contribuabilii au fost puși în situația de a nu avea posibilitatea să-și utilizeze cardurile bancare pentru diverse plăți curente, inclusiv atunci când erau plecați din țară).

Proiectul depus în Parlament va pune capăt acestor abuzuri și nedreptăți!”, a scris deputata PULS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.