fbpx
2.5 C
București
joi, ianuarie 26, 2023

Decizie CEDO de ultim moment: România, OBLIGATĂ să recunoască căsătoriile între persoanele de același sex!

Trebuie citit

- Publicitate -

România, obligată să recunoască căsătoriile între persoanele de același sex. Decizie CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunțat marți referitor la un caz care vizează refuzul Rusiei de a oferi protecție legală familiilor formate din persoane de același sex.

Hotărârea fără precedent reamintește că este nevoie de măsuri concrete în ceea ce privește parteneriatele între persoane de același sex și protecția de care ele au nevoie. CEDO a hotărât că Rusia a încălcat articolele 8 (protecția vieții private) și 14 (combaterea discriminării) din Convenție, iar din acest moment, orice stat care nu reglementează căsătoria dintre cuplurile de același sex pot fi condamnate din aceleași considerente.

Cei de la Fundația ”ACCEPT” susțin că decizia CEDO va obliga fiecare stat, inclusiv România, să adopte o legislație prin care să fie protejată căsătoria între persoanele de același sex.

Decizie CEDO de ultim moment: România, OBLIGATĂ să recunoască căsătoriile între persoanele de același sex!

„Prin hotărârea pronunțată (…), judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) au decis că țările care fac parte din Consiliului Europei, inclusiv România, trebuie să recunoască și să protejeze prin lege familiile formate din persoane de același sex. Hotărârea istorică (…) reprezintă deznodământul unui proces îndelungat, al cărui rezultat garantează respectul pentru familiile din comunitatea LGBTI și le poziționează ferm sub protecția CEDO. Astfel, de azi înainte, statele semnatare ale Convenției Europene au obligația pozitiva să asigure, fără discriminare, recunoașterea legală a cuplurilor LGBTI, indiferent de opinia unui segment din societate””, a transmis fundația ACCEPT pe Facebook.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole