fbpx
16.1 C
București
marți, martie 21, 2023

Clujana și-a suspendat activitatea și va intra în faliment până la finalul anului

Trebuie citit

- Publicitate -

Fabrica Clujana și-a sistat activitatea de producție și este nevoită să elibereze spațiile din Piața 1 Mai. Până la sfârșitul lui 2022 poate fi declarat falimentul, scrie monitorulcj.ro

Clujana a suspendat producția, după ce a fost evacuată din spațiile din Piața 1 Mai. Eliberarea spațiilor a fost solicitată de Consiliul Județean Cluj, în calitate de acționar majoritar, din cauza datoriilor acumulate de fabrică în ultimii ani.

Clujana și-a suspendat activitatea și va intra în faliment până la finalul anului

Consiliul Județean a cerut eliberarea fabricilor pe care le cumpărase cu câțiva ani în urmă. Motivul ar fi datoriile pe care le-a acumulat Clujana.

„În 2021 dânșii ne-au dat în judecată pentru eliberarea spațiilor, întrucât trecuseră trei ani de la contractul de vânzare-cumpărare și noi încă nu părăsisem locația.

În vara lui 2022 s-a pus în aplicare sentința și s-a început evacuarea și atunci am fost obligați partea de producție să o sistăm”, a mai spus Călin Oancea, director Clujana.

A fost organizată o ședință în cadrul Consiliului Județean cu scopul de a găsi soluții pentru fabrică.

„Finanțare de către Consiliul Județean. Acolo și noi am încercat de-a lungul celor doi ani şi jumătate de la ieșirea din insolvență, dar nu s-a găsit un cadru legal de finanțare.

Solicitare a falimentului, ca datoriile pe care le avem să nu mai meargă cu penalizări, să acumuleze în continuare alte datorii de ordin salarial, ANAF și altele.

Şi a treia, privatizarea în luna decembrie. Vom avea o AGA (n.r. adunările generale ale acționarilor/asociaților) unde vom solicita faliment.

Mă rog, dacă între timp va fi un cumpărător, n-are legătură, poate să cumpere brand-ul și firma să continue activitatea, plătește datoriile”, a mai spus directorul Clujana.

Acum linia de producție a fost oprită din cauza lipsei de spațiu unde să-și desfășoare activitatea.

Citeste mai mult aici: https://www.monitorulcj.ro/economie/104258-fabrica-clujana-si-a-suspendat-activitatea-si-va-intra-in-faliment-pana-la-finalul-anului

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole