fbpx
8.7 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Ciucă anunță BOMBA momentului: România înființează Oficiul de Știință și Tehnologie pentru IT-iștii români, în Silicon Valley, SUA

Trebuie citit

- Publicitate -

Executivul aprobă, vineri, memorandum pentru înființarea Oficiului de Știință și Tehnologie pe teritoriul SUA, în Silicon Valley, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței.

Ciucă anunță BOMBA momentului: România înființează Oficiul de Știință și Tehnologie în Silicon Valley, SUA

„Avem două memorandumuri care sunt propuse de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Este vorba despre un memorandum prin care asigurăm înființarea Comitetului Român pentru Inteligență Artificială. Este un domeniu despre care am discutat și am încercat să facem tot ceea ce ne stă în putiință să putem să ne aliniem la celelalte state din Uniunea Europeană. Avem deja 52 de milioane de euro asigurate pentru crearea hub-ului pentru inteligență artificială. Ca atare, trebuie să facem în așa fel încât să folosim inteligența cercetătorilor noștri și a celor care sunt preocupați și își desfășoară activitatea în domeniul cercetării și inovării, atât în țară, cât și peste hotare, să poată să se angreneze în acest hub la nivel național”, anunță Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că cel de-al doilea memorandum urmărește Oficiului de Știință și Tehnologie pe teritoriul SUA.

„Este clar că nu țintim altceva decât constituirea unui nucleu de inovare care să poată să funcționeze pe teritoriul Statelor Unite, în Silicon Valley. Nu este vorba doar de coordonarea și cooperarea cu SUA, cu acest hub al inovării din Silicon Valley, ci este vorba de cooperarea cu celelalte structuri similare din întreaga lume. În interiorul Parteneriatului dstrategic cu SUA venim cu o nouă componentă”, încheie Ciucă.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole