Noul Prefect de Cluj, Irina Munteanu prezentă la Ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

0
203

Doamna prefect, Irina Munteanu a participat, astăzi, la ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanteriei ,,Gemina” și de trecere în rezervă a comandantului acesteia, domnul General-maior Dorin Blaiu. La eveniment a fost prezent și domnul ministrul al apărării naționale, Vasile Dâncu.

Adresăm mulțumiri domnului General-maior Blaiu pentru activitatea și implicarea sa în slujba țării. Experiența dumnealui, de 40 de ani de carieră, este o moștenire ce rămâne pentru generațiile care vin și un exemplu demn de urmat. De asemenea, domnia sa împreuna cu structura pe care a condus-o, a reprezentat un partener de încredere și un sprijin permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în gestionarea pandemiei și pentru acest lucru îi suntem recunoscători.

31 martie, Cluj-Napoca. La sediul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în prezenţa ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, a șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu și șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii marii unități.

Noul Prefect de Cluj, Irina Munteanu prezentă la Ceremonia de predare-primire a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”

Generalul-maior Dorin Blaiu a predat Drapelul de Luptă și comanda diviziei locțiitorului comandantului, generalul de brigadă Nicolae Tonu.

Totodată, cu această ocazie, a avut loc și ceremonia de trecere în rezervă a generalului-maior Dorin Blaiu, care a asigurat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” începând cu data de 2 aprilie 2020. Domnia sa a trecut în rezervă la finalul unei cariere militare de aproape 40 de ani, pe parcursul căreia a ocupat importante funcții de conducere, atât la nivelul forțelor cât și în structurile centrale ale Ministerului Apărării Naționale.

La activitate au participat reprezentanți ai eșaloanelor superioare, autorităților publice locale, mediului universitar, ai unor instituții din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, precum și comandanții unităților subordonate comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și ai altor structuri din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Text: Andi Asandei

Foto: Emil Moritz & Laurențiu Turoi

Citeste si: #METEO: Cod GALBEN de PLOI la Cluj. La munte sunt așteptate chiar lapoviță și ninsoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.