fbpx
1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

Ce mesaj transmite Rusia românilor, de Ziua Națională a României. Suntem pe lista lor de state neprietenoase…

Trebuie citit

- Publicitate -

„Personalul Ambasadei Federației Ruse îi felicită pe cetățenii României de Ziua Națională! LA MULȚI ANI!”, a transmis Ambasada Rusiei.

Ce mesaj transmite Rusia românilor, de Ziua Națională a României

Alături de acest mesaj, Ambasada Rusiei a atașat o imagine cu steagul României.  

În luna martie, când Occidentul a condamnat invazia rusă din Ucraina, Moscova a plasat România pe lista statelor neprietenoase, alături de toate statele UE, SUA, Marea Britanie și alte câteva țări.

De 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, Ambasada Rusiei a postat un mesaj de felicitare pe pagina de Facebook. Românii le-au amintit rușilor de tezaur, de ceasurile și paltoanele furate și au comentat „Slavă Ukraini!“

Iată câteva mesaje:

„Mulțumesc pentru toate urările. Speram să te predai cât mai curând posibil.

Slavă Ucrainei!“

„Bunu’ va transmite sa ii dati ceasul inapoi! E la voi din 43 si inca nu e inapoi“

„Bunicii nostri va transmit sa le inapoiati ceasurile, paltoanele si bicicletele“.

„România e țara mea, muscali puturoși și nespălați! Marș dincolo de Urali hoardă de sălbatici ce sunteți“

„După ce ați jignit România ani de zile în mandatul lui Kuzmin cu mesaje suburbane, arogante, mizerabile, cu o propagandă de joasă speță care sfidează bunul simt, azi vine doamna de la biroul de presă cu acest mesaj forțat, de complezență. Respectați valorile umane, vecinii și viața in general, poate așa o sa aveți o șansă să fiti crezuți“.

„La mulți ani nouă și la cât mai mulți ani FĂRĂ VOI!“

„Și după atîția ani victime ale Moscovei vrem să ne restituiți Tezaurul furat și confiscat și atunci o să vă mulțumim sincer“.

„Mulțumim! Ne-am bucura dacă înapoiați mașinile alea de spălat ucrainenilor!“

De ce furau rușii ceasurile

Istoricii spun că 23 August 1944 nu a însemnat sfârşitul războiului pentru România, ba dimpotrivă, greul abia a început. Pentru ţara noastră a început perioada de ocupaţie sovietică, care a durat până în anul 1958.

Mărturiile din timpul ocupaţiei sovietice vorbesc la unison despre faptul că soldaţii ruşi aveau o obsesie: aceea de a avea ceas la mână. Istoricul Mădălin Hodor explică de ce. „Vin cu o explicaţie furnizată de un ofiţer al Armatei Roşii. Întrebat de omologul sau englez din Comisia Aliata de Control care este motivul pentru care soldaţii ruşi sunt atât de ahtiaţi după ceasuri (povestea era arhicunoscută) ofiţerul sovietic a dat următoarea explicaţie (parafrazez): în Armata Roşie doar ofiţerii aveau ceasuri, indispensabile pentru operaţiunile militare. Dar a avea ceas în ochii soldaţilor aduşi din cele mai îndepărtat unghere ale imperiului sovietic (a se vedea componenta Armatei Roşii după patru ani de război şi pierderi umane uriaşe) însemna şi a controla timpul. Astfel, procurarea unui ceas era pentru soldatul sovietic o chestiune de statut. Dacă avea ceas şi ştia ora urca în ierarhia socială. De unde şi ideea de a avea cât mai multe ceasuri şi confuzia cu orice obiect înzestrat cu un cadran şi un ac indicator“.

*

Și SUA a transmis un mesaj României de 1 Decembrie.

„În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român la sărbătorirea Zilei Marii Uniri şi comemorarea unirii ţării dumneavoastră în urmă cu peste 100 de ani. (..) Le doresc românilor o zi naţională foarte fericită şi aştept cu interes să facem parteneriatul nostru şi mai puternic în anul care urmează”, a transmis secretarul de stat Anthony J. Blinken într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA.

„La mulți ani, România” a transmis și Ambasada Ucrainei la București.

Citeste si: Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu: „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită „

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole