Câmpia Turzii: STOP Arderilor de vegetație! Stop iresponsabilității! Pompierii se luptă zilnic cu focuri de vegetație scăpate de sub control

În cursul săptămânii precedente, pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Câmpia Turzii au intervenit la 7 incendii, dintre care 5 au fost de vegetație uscată!


Unul dintre incendii a produs distrugerea totală a unui autoturism, în timp ce un alt incendiu a pus în pericol siguranța feroviară între Câmpia Turzii și Călărași – Gară.

Câmpia Turzii: STOP Arderilor de vegetație! Stop iresponsabilității! Pompierii se luptă zilnic cu focuri de vegetație scăpate de sub control


La nivelul întregului județ, angajații ISU, alături de cei ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență se luptă, zilnic, cu flăcările generate de iresponsabilitatea și indolența cetățenilor!


În acest context, primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, a dispus intensificarea patrulelor efectuate de Poliția Locală, pentru identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, în ceea ce privește arderile de vegetație uscată.


De asemenea, vă reamintim că, potrivit articolului 96 din O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului: „(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei (RON) la 6.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei (RON) la 50.000 lei (RON), pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi legale: punctul 9- obligația proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.”


Arderea miriștilor, vegetației uscate şi resturilor vegetale se efectuează numai după obținerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență constituit la nivelul autorităților publice locale sau persoana desemnată în acest sens și cu respectarea următoarelor regulilor prevăzute de lege.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This