Avram Gal, vicepreședintele ALDE, critică dur lipsa de reacție a autorităților în fața tăvălugului ce spulberă veniturile românilor

Avram Gal, Vicepreședinte ALDE: După ce criza pandemică a făcut ravagii, iată cum criza economică vine să spulbere veniturile românilor. Ce au în comun cele două crize? Incompetența politicienilor de a găsi soluții la timp pentru ameliorarea efectelor. Mai în glumă, mai în serios, oamenii vorbesc despre „tulpina ENEL” că va pune capac și ultimei speranțe de mai bine a românilor. Criza energetică pare să fie vectorul declanșator ce va arunca în aer economia și o dată cu aceasta agoniseala celor mai vulenarbile familii.

Avram Gal, vicepreședintele ALDE, critică dur lipsa de reacție a autorităților în fața tăvălugului ce spulberă veniturile românilor

Nimeni nu cere guvernanților imposibilul, fiind conștienți că unele fenomene depășesc capacitatea de acțiune pe plan local. Însă, când vedem că România este statul care a înregistrat cele mai multe victime în pandemie, din pricina lipsei accesului la medicație adecvată (nu mai vorbesc de cei cu boli cronice, care au murit cu zile, nemaiavând acces la tratament în spitale ), iar acum vedem că în fața crizei economice de mult anunțate politicienii își dau cu stângul în dreptul, este clar că noi avem o problemă.
Am rămas fără cuvinte în fața unei știri tragice de zilele trecute ce relata cum membrii unei familii din Călărași evacuați din casă din pricina datoriilor s-au sinucis aruncându-se în Dunăre. Costurile cu traiul de zi cu zi au explodat.  Așa-numita liberalizare a pieței energiei s-a dovedit o manevră ce-i îmbogățește pe frunizori, dar pe români îi aruncă în pragul disperării. Deunăzi am luat act de un exemplu concret, când factura de energie a unei brutării a crescut de la o lună la alta de la 5000 de ron la 30.000 de ron. Vă dați seama cum se va repercuta o asemenea creștere o costurilor cu energia în prețurile finale ale bunurilor de larg consum? Este o nebunie.

În fața acestei realități, ministrul Energiei îndeamnă cetățenii să refuze achitarea facturilor, în vreme ce președintele PNL, Florin Cîțu, l-a contrazis imediat, spunând că nu există formule legale pentru evitarea plății facturilor și acumularea de penalități. Cel din urmă intervenient a fost ministrul Justiției, care ne-a anunțat că a sesizat procuratura. Așa ceva nici Caragiale nu a putut imagina.

Este clar că interesele românilor de rând au fost abandonate. Iar unul dintre indicatorii cei mai elocvenți este reprezentat de nivelul dobînzilor la care se împriumută țara noastră de pe piața internațională. Da, România plătește cele mai mari dobânzi din UE:

  1. România: 5,37%
  2. Grecia: 1,29%
  3. Bulgaria: 0,44%
  4. Germania: – 0,38% (dobândă negativă)

Da, ați văzut bine – România se împrumută la o dobândă de 12 ori mai mare decât Bulgaria !, transmite Avram Gal.

Citeste si: Avram Gal, vicepreședintele ALDE, în vizită de lucru în SUA: ,,Dezvoltarea infrastructurii critice din România este elementul cheie de la care am pornit discuția cu partenerii americani”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This