Austria nu se potolește: Acum cere EXCLUDEREA Ungariei din Schengen!

0
171

Zeci de mii de migranți sosesc în Austria, pentru care vicecancelarul austriac Werner Kogler dă vina pe Ungaria. El a subliniat căutarea unei soluții la problema migrației, despre care a spus că ar putea avea succes.

Austria nu se potolește: Acum cere EXCLUDEREA Ungariei din Schengen!

Vicecancelarul austriac, Werner Kogler (din partea Partidului Verde austriac), a declarat că Ungaria este de vină pentru presiunea tot mai mare exercitată de migrație la frontiera austriacă și pentru numărul tot mai mare de persoane care sosesc ilegal în țară. Într-un interviu de Crăciun publicat în Kleine Zeitung, politicianul austriac a spus că „există probleme obiective în domeniul migrației, dar acestea sunt doar tangențial legate de Schengen”.

„Există probleme obiective în domeniul migrației care sunt doar marginal legate de Schengen. Noi, Verzii, lucrăm la soluții. Vom contacta președințiile suedeză și spaniolă ale UE pentru a ne asigura că 2023 va reuși. Un lucru trebuie admis. Este inacceptabil să înregistrăm peste 100.000 de persoane în Austria în conformitate cu normele și să aflăm că între 75.000 și 80.000 nu au fost înregistrate în prealabil. Problemele sunt într-adevăr cu Ungaria. Dacă ar fi să rămânem la logica ministrului de interne, Ungaria ar trebui să fie dată afară din Schengen, pentru că aici au loc cele mai multe treceri neînregistrate către Austria”, a spus Werner Kogler în interviu. „Exact (n.r.: Ungaria are chiar și un gard la granița de sud), iar acest lucru arată că un gard singur nu ajută. De aceea lucrăm la soluții. Și cred că vom reuși”, a spus oficialul austriac.

El a fost întrebat dacă România și Bulgaria o să fie admise în zona Schengen în 2023: „Acesta este scopul”,a  fost mesajul acestuia.

Despre sistemul de azil: „Este important să aducem o ordine, pentru că aceasta este condiția prealabilă pentru umanitate. Ceea ce nu fac cetățenii și statele europene este să aibă impresia unui aflux dezordonat. Am înțeles asta. În schimb, este important ca Convenția drepturilor omului și refugiaților să fie pe deplin acceptată. Dacă există anumite motive pentru a fugi și a solicita azil, acestea vor fi acordate”, conchide Werner Kogler.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis: „Am convingerea 100% că România va deveni parte a spațiului Schengen”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.