fbpx
10.6 C
București
duminică, aprilie 2, 2023

Anunțul lui Putin prin care cere prima mobilizare a rezerviștilor după al doilea război mondial, este considerat un SEMN AL EȘECULUI

Trebuie citit

- Publicitate -

Ambasadorul SUA la Kiev, Bridget A. Brink, cataloghează anunțul președintelui rus Vladimir Putin drept „un semn al eșecului” și promite că Statele Unite vor continua să sprijine rezistența Ucrainei în fața agresiunii Rusiei, conform CNN.

Anunțul lui Putin prin care cere prima mobilizare a rezerviștilor după al doilea război mondial, este considerat un SEMN AL EȘECULUI

Președintele rus a susținut miercuri dimineață un discurs în care a decretat mobilizare militară parțială în Rusia și a vorbit despre evoluția războiului din Ucraina.

El a spus că Occidentul a arătat că scopul său este distrugerea Rusiei şi că a încercat să transforme poporul Ucrainei în carne de tun.

  • „Referendumurile simulate și mobilizările sunt semne de slăbiciune, de eșec al Rusiei.
  • Statele Unite nu vor recunoaște niciodată pretenția Rusiei de a revendica pretinsul teritoriu ucrainean anexat și vom continua să fim alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a scris pe Twitter ambasadorul american în Ucraina.

Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială și a amenințat Occidentul că nu va ezita să răspundă la „șantajul nuclear” pe care îl practică liderii principalelor state NATO.

Putin a avertizat că cei care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că „lucrurile se pot întoarce împotriva lor”. „Nu blufez”, a spus el.

„Înalți oficiali din state membre NATO spun că există posibilitatea, permisibilitatea, de a folosi arme nucleare împotriva Rusiei. Le reamintesc celor care permit astfel de declarații că și țara noastră are arme de distrugere în masă, unele chiar mai moderne decât cele ale NATO. Și dacă există o amenințare asupra integrității teritoriale a țării noastre și pentru protejarea cetățenilor noștri, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Și nu e o cacealma. Rușii pot fi siguri că integritatea teritorială, libertatea și independența noastră vor fi sigure. Subliniez, prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție!”, a spus Vladimir Putin.

„Cei care ne șantajează cu arme nucleare, să știe că lucrurile se pot întoarce împotriva lor”, a avertizat președintele rus.

„În istoria noastră, oamenii noștri au destinul de a-i opri pe cei care încearcă să ne subjuge patria și să o dezbine. Se va întâmpla! Cred în susținerea voastră!”, și-a încheiat discursul Vladimir Putin.

Moneda rusească a coborât miercuri până la un curs de 63 de ruble pentru un dolar, revenind la cea mai redusă valoare din ultimele două luni.

Acţiunile companiilor ruseşti au înregistrat scăderi de peste 10% după ce Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare a rezerviştilor după cel de doilea război mondial, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele rus a anunţat miercuri o „mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a conflictului în Ucraina, în timp ce războiul a ajuns în a şaptea lună, iar Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Ulterior, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a precizat că Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis: România condamnă ferm anunțul Președintelui Putin şi cere Rusiei să înceteze imediat agresiunea împotriva Ucrainei

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole