Volodimir Zelenski, în Congresul SUA: „Ucraina nu a căzut. Ucraina este în viaţă”

0
208

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut în noaptea de miercuri spre joi un discurs în Congresul Statelor Unite.

„Banii dvs. nu sunt un gest de caritate” a subliniat preşedintele ucrainean, „sunt o investiție în securitatea globală”.

Totodată, liderul de la Kiev a dat asigurări că în ciuda tuturor difiultăţilor, Ucraina stă în picioare şi este în viaţă:

„Contrar tuturor calculelor şi scenariilor sumbre, Ucraina nu a căzut. Ucraina este în viaţă. Şi asta îmi dă un motiv bun pentru a împărtăşi cu voi prima noastră victorie comună. Am învins ruşii în bătălia pentru a cuceri conştiinţa lumii. Nu ne este frică… Ucraina a obţinut această victorie şi ea ne dă un curaj care inspiră întreaga lume. America a obţinut această victorie… Europenii au obţinut această victorie. Tirania rusă a pierdut controlul asupra noastră”, a precizat Volodimir Zelenski.

„Lumea este prea interconectată şi interdependentă pentru ca cineva să-şi permită să stea deoparte şi, în acelaşi timp, să se simtă în siguranţă atunci când o astfel de bătălie continuă. Cele două naţiuni ale noastre sunt aliate în această bătălie”, a continuat Zelenski, al cărui discurs a fost întrerupt de multe ori de aplauze, notează The Guardian.

„Aici, în linia întâi, tirania nu duce lipsă de cruzime împotriva vieţilor oamenilor liberi, iar sprijinul dumneavoastră este crucial nu doar pentru a rezista în această luptă, ci şi pentru a ajunge la punctul de cotitură, pentru a învinge pe câmpul de luptă”, a mai spus liderul de la Kiev care a fost  îndelung aplaudat.

Foto:msn.com/News360

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.