Vizita în România a ministrului francez al apărării

0
250

Ministrul forțelor armate franceze, Sébastien Lecornu, efectuează joi, 3 noiembrie, o vizită oficială în România, anunţă MApN.

Alături de ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, delegația franceză a desfășurat, în cursul dimineții, o vizită în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. Oficialii român și francez au vizitat facilitățile Centrului și au inaugurat astăzi, 3 noiembrie,  sediul Collective Defence Battle Group (CDBG), moment marcat prin dezvelirea unei plăci onorifice. 

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, Collective Defence Battle Group (CDBG) pe teritoriul național integrând, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.

* * *

Grupul de Luptă al NATO din România a fost constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO dislocate în țara noastră.

Constituirea grupurilor de luptă (Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria) se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Foto: Laurențiu Turoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.