Violator român, condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie. În România ar fi primit sub 10 ani!

0
174

Un violator român, care a vizat două femei și o fată în atacuri violente în Marea Britanie, a fost închis pe viață.

Pedepsele pentru viol în legislaţia României sunt între 3 şi 10 ani, sau 5 la 12 ani dacă victima e minoră sau 7 la 18 ani dacă victima a fost ucisă. Englezii însă nu se joacă de-a abuzul sexual şi au dat o condamnare pe viaţă pentru un român care a agresat sexual trei femei.

Violator român, condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie

Constantin Covaliu și-a vânat victimele, care îi erau toate necunoscute anterior, pe parcursul a patru luni anul trecut, în Nottingham și Mansfield.

După o investigație a detectivilor de la Protecția Publică și a poliţiştilor, tânărul de 22 de ani a fost acum adus în fața justiției și a primit condamnarea pe viață la instanţa Northampton Crown Court.

Covaliu, din Broxtowe Drive, Mansfield, a pledat anterior vinovat pentru două capete de acuzare de viol, unul de tentativă de viol și unul de agresiune sexuală în ziua în care urma să înceapă procesul său.

Sergentul detectiv Neil Allsop, de la Poliția Nottinghamshire, a declarat: „Covaliu este un infractor sexual prădător care a vizat victimele în propria lor casă, în timp ce era singur pe stradă și după ce le-a ademenit într-un loc periculos.
Constantin Covaliu și-a vânat victimele, care îi erau toate necunoscute anterior, pe parcursul a patru luni anul trecut, în Nottingham și Mansfield, conform westbridgfordwire.com.

Faptele comise şi dovedite

Covaliu și-a atacat prima victimă, o femeie de 53 de ani, după ce a participat la o petrecere care a avut loc în casa victimei. A intrat în casă de două ori, însă femeia l-a scos afară din locuință. Bărbatul a intrat în casă și a treia oară, iar de data aceasta a încercat să o violeze pe femeie. Victima a reușit să scape din mâinile agresorului și s-a ascuns în baie. Atacul a avut loc în iulie 2021.

Al doilea atac a avut loc în octombrie 2021. O tânără de 17 ani a fost ademenită la o adresă din Mansfield, unde s-a întâlnit cu agresorul. A condus-o acasă, iar pe drum i-a furat telefonul și a violat-o pe tânără.

În al treilea atac, din noiembrie 2021, Covaliu a agresat o tânără de 21 de ani care mergea singură spre casă, în Church Lane, Mansfield. El a încercat să o violeze pe femeie, dar a fugit după ce victima a încercat să obțină ajutor din partea unui taximetrist.

Victimele abuzurilor sexuale sau a violurilor trebuie să reclame faptele

Detectivul Allsop a adăugat după condamnarea violatorului:
„Detectivii din echipele de protecție publică ale poliției din Nottinghamshire lucrează în fiecare zi pentru a investiga cazurile de viol și abuz sexual și datorită efortului și tenacității lor, oameni precum Covaliu sunt trași la răspundere și victimelor lor li se oferă sprijinul de care au nevoie.
Dacă nu ar fi fost investigația lor foarte amănunțită și atenția la detalii, Covaliu s-ar fi putut sustrage foarte bine justiției.
Deci, dacă ați fost victima unei agresiuni sexuale, vrem să aflăm de la dumneavoastră.
Dacă faci o acuzație, te vom asculta cu atenție, vom investiga și vom face tot ce putem pentru a obține dreptate pentru tine.”

Citeste si: Rafila, despre infecțiile nosocomiale din spitale: Situația e gravă. Zilnic în România sunt raportate în medie, cinci decese. Realitatea e alta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.