Vasile Dîncu, întâlnire cu Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Georgiei la București

0
175

„Am rememorat, astăzi, câteva dintre momentele cheie ale procesului de candidatură a României la UE alături de Doamna Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Georgiei la București.

Am profitat de acest prilej și i-am împărtășit Doamnei Ambasador câteva dintre miturile cu care noi, românii, am pornit pe acest drum european, dar și câteva dintre lecțiile învățate. Și cea mai importantă lecție a noastră, la care însă eu că mai avem de lucrat, chiar și acum, după 16 ani, este aceea legată de responsabilitățile noastre colective, ca țară și popor, dar și de cele individuale pe care noi, cetățenii le avem pentru ca să putem să ne simțim și să fim priviți europeni pe de-a-ntregul.

Așa cum am mai afirmat deseori, i-am spus și Doamnei Ambasador, este foarte important ca oamenii să înțeleagă că aderarea la UE presupune obligații și o adecvare la sensul comun al istoriei europene. Iar acum, în actualul context de securitate regională, cu atât mai mult este important să fim conștienți și să ne asumăm aceste responsabilități.

În calitatea mea de președinte al Comisiei de Afaceri Europene din Senat, am asigurat-o pe Doamna Ambasador că se poate baza pe sprijinul României pentru aspirațiile europene ale Georgiei și că ușile comisiei noastre sunt mereu deschise pentru prietenii noștri georgieni”, a precizat Vasile Dîncu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.