Undă verde pentru investiții la Cupru Min Abrud. A fost aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății aflate în subordinea Ministerului Economiei

0
171

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei prin care Societatea Cupru Min SA să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei.

Promovarea Memorandumului reprezintă o derogare de la OG nr. 64/2001 actualizată, care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin  actul normativ aprobat, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent  50% din profitul companiei către bugetul de stat, restul banilor putând fi folosiți pentru investiții.

,,România trebuie să valorifice resursele naturale pe care le deține, iar cuprul este una dintre acestea. Prin derogarea aprobată astăzi avem șansa să facem investițiile necesare, astfel încât Cupru Min să poată să-și optimizeze procesele de producție și să obțină un concentrat de cupru de calitate superioară. De asemenea, îmi doresc ca în viitorul apropriat să putem produce cupru în România”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei.

CUPRU MIN SA Abrud este o societate înființată cu scopul valorificării zăcământului de minereu cuprifer de la Roşia Poieni și având ca obiectiv asigurarea necesarului de cupru pentru economia românească. Compania este cea mai mare exploatare de cupru la suprafaţă, din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.