Turcia trimite 13 tone de flori în Marea Britanie pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Compania Turkish Airlines transportă 13 tone de flori ce vor fi folosite în ceremoniile funebre organizate pentru regina Elisabeta a II-a, conform unui comunicat al companiei aeriene, transmite joi DPA.

Turcia trimite 13 tone de flori în Marea Britanie pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Avioanele transportă peste 500.000 de buchete comandate de florari din Marea Britanie, iar ultimul transport este programat pentru ziua de vineri, conform unui purtător de cuvânt al companiei.

Iniţial florarii din Marea Britanie au solicitat 18 tone de flori dar crescătorii din Turcia nu au putut aduna decât 13 tone, din cauză că au trebuit să onoreze şi alte comenzi.

Turcia trimite 13 tone de flori în Marea Britanie pentru funeraliile reginei

Cultivatorii de flori din oraşele mediteraneene Antalya şi Isparta au înregistrat o creştere record a cererii de flori de 90% după moartea reginei, survenită la 8 septembrie.

Turcia va fi reprezentată la funeraliile din 19 septembrie de la Londra de ministrul de externe Mevlüt Çavusoglu, mai notează DPA.

Mii de oameni au trecut pe lângă sicriul Reginei Elisabeta a II în timpul nopții

Mii de oameni din toate categoriile sociale au trecut în timpul nopții pe lângă sicriul reginei Elisabeta a II-a, care a fost depus la Westminster Hall din Londra. Oamenii i-au adus un ultim omagiu celui mai longeviv monarh britanic înainte de înmormântarea care va avea loc luni.

Sicriul reginei Elisabeta a fost așezat în centrul Westminster Hall, pe un catafalc mov, așezat pe o platformă roșie. Acesta a fost acoperit de un steag lângă care se află Coroana Imperială de Stat așezată pe o pernă, alături de o coroană de flori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This