fbpx
26.8 C
București
marți, mai 30, 2023

Turcia se pregătește pentru un nou tur de alegeri după ce rezultatul prezidențialelor de duminică a fost unul extrem de strâns. Erdogan a avut o ieșire nervoasă

Trebuie citit

- Publicitate -

Candidatul opoziţiei la alegerile prezidenţiale din Turcia, Kemal Kiliçdaroglu, a promis luni victoria taberei sale în turul al doilea al scrutinului (28 mai), perspectivă care pare să se concretizeze în acest moment, transmite AFP.

Turcia se pregătește pentru un nou tur de alegeri după ce rezultatul prezidențialelor de duminică a fost unul extrem de strâns. Erdogan a avut o ieșire nervoasă

Numărarea voturilor a ajuns la 98,4%, iar cifrele principalilor candidați par înghețate

Erdogan 49,3 %

Kilicdaroglu 45,0%

Ogan 5,2%


„Dacă naţiunea noastră cere un al doilea tur, acceptăm cu plăcere. Şi vom câştiga absolut acest al doilea tur”, a declarat candidatul opoziţiei în miezul nopţii, la Ankara, înconjurat de reprezentanţi ai celor şase partide din coaliţia sa.

Preşedintele Recep Tayyip „Erdogan nu a putut obţine rezultatul aşteptat, în pofida tuturor insultelor” proferate la adresa contracandidatului său, a continuat Kiliçdaroglu.

„Nevoia de schimbare în societate este mai mare de 50%; trebuie neapărat să câştigăm şi să instaurăm democraţia în această ţară”, a spus el, fără a face comentarii despre alegerile legislative care au avut loc concomitent.

Erdogan a avut o ieșire nervoasă

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a descris, duminică, alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 14 mai drept „un mare festival al democraţiei”, desfăşurat „în pace şi linişte”, informează Rador.

Alegerile demonstrează „maturitatea democratică” a Turciei, a scris pe Twitter Erdoğan – care a candidat pentru un nou mandat.

De asemenea, el a criticat graba unora de a anunţa rezultate în timp ce voturile încă se numără, afirmând că acest lucru echivalează cu „uzurparea voinţei naţionale”. „Deşi alegerile au avut loc într-o atmosferă democratică atât de pozitivă, iar voturile sunt încă numărate, graba de a anunţa rezultatele ar fi o uzurpare a voinţei naţionale”, a afirmat liderul turc.

Citeste si: Alegeri azi în Turcia. Pentru prima dată în 20 de ani se clatină scaunul „sultanului” Erdogan

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole