Transgaz, OMV Petrom şi Romgaz au semnat declarația privind încheierea contractelor de transport al gazelor naturale

0
243

Un nou pas important pentru exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep, din Marea Neagră, a fost făcut joi, odată cu semnarea declaraţiei ceremoniale de către Transgaz, OMV Petrom şi Romgaz privind încheierea contractelor de transport al gazelor naturale, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Un nou pas important pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, din perimetrul Neptun Deep. Astăzi, alături de prim – ministrul Nicolae Ciucă, am participat la ceremonia de semnare a declaraţiei ceremoniale de către Transgaz, OMV-Petrom şi Romgaz privind încheierea contractelor de transport al gazelor naturale. Prin încheierea acestui contract se rezervă capacitatea tehnică necesară pentru preluarea gazelor în Sistemul Naţional de Transport, fapt care va permite valorificarea pe piaţă a gazelor naturale din zăcămintele din perimetrul Neptun Deep. (…) Îi încurajez pe cei de la Romgaz şi OMV – Petrom să accelereze procesul pentru a începe cât mai curând lucrările de exploatare. Pentru că ne dorim ca gazul românesc să fie folosit în casele românilor şi, totodată, să ne asigure independenţa energetică”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

„Semnarea documentului de către Transgaz, OMV-Petrom și Romgaz este angajamentul ferm pentru dezvoltarea gazoductului Tuzla-Podișor și pentru decizia finală de investiții estimată la 4 miliarde de euro, așteptată în vara acestui an.  Avem în vigoare legea offshore, un cadru favorabil investițiilor în energie, și pregătim dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor ce vor fi valorificate din Marea Neagră. Construirea conductei de transport gaze naturale pe direcția Tuzla–Podișor face posibil ca  gazele din Marea Neagră să intre în sistemul național de transport și să ajungă astfel la operatorii economici și la gospodăriile din localitățile racordate la sistem”, a precizat premierul Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.