Taxă pentru a tranzita orașul Turda! Șoferii se plâng că traficul din Cluj va fi paralizat

Taxă pentru tranzitarea municipiului Turda. Trebuie achitată o taxa pentru a putea circula prin oraș, iar cei care nu o achită sunt întorși din drum.

Aceasta ar fi o masură a Primăriei Turda, anunță Poliția Rutieră Cluj.TURDA va paraliza CLUJUL de azi. Destepti baietii de la Turda, au interzis complet traficul camioanelor si Tir-urilor prin Turda, sa se descurce Clujul cu ele… astfel tot traficul dinspre Alba, Targu Mures, este deviat pe autostrada cu iesire la Cluj. Sute sau chiar mii de camioane si tiruri vor tranzita Baciu, B-dul Muncii, daca vor trebui sa ajunga la BM, Bn, Cluj ( Dezmir,Apahida etc ) Chiar si cei care vin dinspre Alba daca vor sa ajunga la Valcele, trebuie sa intre la Turda pe autostrada, se iesa la Mera, tranziteaza Baciu, B-dul Muncii, intra pe Centura la Dezmir si se intorc catre Valcele……Numai in Romania e posibil sa inchizi un oras intreg si sa faci ruta ocolitoare peste 150 km si sa mai si blochezi un oras cum e Clujul… Asa ceva nu e posibil 🙁

Acesta e unul dintre mesajele apărute azi pe social media referitor la taxa de tranzitare a orașului Turda.

Primăria Turda susține că taxa este prevăzută din 2016, la autovehicolele de peste 3,5 tone. 

Masă totală1zi/autovehicul1 lună/autovehicul1an/autovehicul
3,5 tone – 7,5 tone10 lei100 lei400 lei
7,5 tone – 16 tone40 lei400 lei800 lei
16 tone – 26 tone50 lei800 lei2000 lei
26 tone – 40 tone100 lei1000 lei4000 lei

De asemenea, autovehiculele pentru care se plătesc taxe şi impozite locale la Primăria Municipiului Turda sunt exceptate de la plata tarifelor percepute pentru obţinerea autorizaţiei de acces tonaj.

Cei de la Primăria Turda nu înțeleg nemulțumirea șoferilor și spun că din 20.12.2016 se achită această taxă, stabilită prin Hotărârea Consiliului Local Turda. 

——————–

Traficul greu nu mai are voie să tranziteze municipiul Turda, urmând ca circulație să se mute exclusiv pe Autostrada Transilvania. Efectele vor fi blocaj de trafic în Florești, Baciu și Bulevardul Muncii. 

De asemenea, centura Vâlcele Apahida va fi nefolosită, pentru că nu vor mai veni TIR -uri de la Turda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This