Tancurile franceze Leclerc au ajuns în România, în judeţul Braşov

0
221
Le 16 novembre 2022, les chars Leclerc sont arrivés à la gare ferroviaire de Voila en Roumanie. Ces blindés viennent compléter le segment décision dont le cheminement par voie ferrée a permis au convoi d’arriver à quelques kilomètres de la base militaire du collective defense battle group (CDBG) de Cincu. 

Lancée le 28 février 2022 en réaction à l’agression militaire de la Russie contre l’Ukraine et « au retour de la guerre en Europe », la mission AIGLE a été déployée par la Fra

Cel de-al doilea convoi cu tehnică militară franceză ,  constând într-o companie de tancuri Leclerc, a ajuns pe calea ferată în gara Voila, județul Brașov, miercuri, 16 noiembrie , anunţă MApN.

Tehnica militară a intrat în țară🇹🇩 în data de 14 noiembrie, pe la punctul de trecere al frontierei Curtici, județul Arad, și este destinată completării mijloacelor tehnice ale Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence-BGFP) dislocat în Cincu.

Primul convoi cu tehnică militară franceză, constând în transportoare blindate, a sosit în România pe 23 octombrie.

**

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul național, integrând, pe bază rotațională, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.

BGFP contribuie la creșterea cooperării militare a României cu Franța, și, implicit, la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe Flancul Estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de apărare și descurajare în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiunea Mării Negre.

Foto: État-Major des Armées

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.