Senatorul Alfred Laurenţiu: „Agricultura românească continuă să fie susținută”

0
273

„Agricultura românească continuă să fie susținută, iar noua finanțare primită demonstrează că ministrul Agriculturii se implică din ce în ce mai mult în buna gestionare a sectorului agricol.

Potrivit declarațiilor făcute de Petre Daea, Comisia Europeană a rambursat României peste un miliard de euro din sumele cheltuite pentru plăţile în avans acordate fermierilor în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2022.

Ministrul a reușit să convingă Comisia Europeană să permită plata unui avans mai mare pentru fermieri, respectiv 70% din sumele cuvenite (față de 50% în anul anterior).

Mai mult, Ministrul Daea a anunțat majorarea subvențiilor care intră în conturi din acest an.

Banii urmează să fie achitați de la mijlocul lunii octombrie, la fel ca în fiecare an, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în baza cererii unice depuse în această primăvară.

Remintim că, anul trecut, fermierii români au beneficiat de suma de 2,9 miliarde de euro, bani proveniți din fonduri europene.

Este o nouă dovadă că un ministru social-democrat lucrează pentru români, pentru siguranța acestora și pentru progresul pe care România îl merită”, a scris pe pagina de Facebook senatorul Alfred Laurenţiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.