Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „Dacă îl lăsăm pe Putin să câştige, atunci noi toţi vom plăti un preţ mult mai mare, pentru mulţi ani de acum încolo”

0
291
Keynote speech by NATO Secretary General, Jens Stoltenberg, participating in the Ottawa Conference on Security and Defence, organised by the Conference of Defence Associations (CDA).

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-o conferință de presă înaintea reuniunii miniștrilor de externe din România săptămâna viitoare, că Rusia nu poate fi lăsată să câștige în Ucraina, scrie stiri.tvr.ro.

„Miniştrii de externe din NATO se întâlnesc săptămâna viitoare la Bucureşti. Vom discuta despre războiul ilegal dus de Rusia în Ucraina, război care continuă să ameninţe pacea şi securitatea euro-atlantică. Preşedintele Putin eşuează în Ucraina şi el răspunde cu mai multă brutalitate. Valurile de atacuri deliberate cu rachete asupra oraşelor şi infrastructurii civile îi privează pe ucraineni de lumină, căldură şi hrană. Acesta este un început de iarnă oribil pentru Ucraina. Acestea sunt vremuri dificile şi pentru restul Europei şi restul lumii, cu creşteri ale preţurilor energiei şi alimentelor. Da, plătim toţi un preţ pentru războiul Rusiei contra Ucrainei, dar preţul pe care îl plătim noi este în bani, în timp ce preţul pe care îl plătesc ucrainenii este în sânge. Şi dacă îl lăsăm pe Putin să câştige, atunci noi toţi vom plăti un preţ mult mai mare, pentru mulţi ani de acum încolo. Dacă Putin şi alţi lideri autoritari văd că forţa este recompensată, ei vor folosi din nou forţa pentru a-şi atinge scopurile. Asta ar face lumea noastră mai periculoasă şi pe noi toţi mai vulnerabili. Aşadar, este în interesul securităţii noastre să sprijinim Ucraina”, a spus Stoltenberg într-o conferinţă de presă desfăşurată la Bruxelles.

Foto: nato.int

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.