Schimbarea comenzii Grupului de Luptă al NATO din România

0
397

Comandantul Regimentului 8 Parașutiști de Infanterie Marină, colonelul Cristophe Degand, a predat comanda Grupului de Luptă al NATO (BGFP) dislocat în România către comandantul Regimentului 1 Blindat, colonelul Alexandre Féligonde.

Ceremonia de schimbare a comenzii a avut loc vineri, 28 octombrie,  la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” (CNIÎ) din Cincu, județul Brașov.

Activitatea s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, și a comandantului Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, generalul de brigadă Dorin Toma.

 În cadrul ceremoniei, următorii ofițeri din cadrul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” au fost decorați cu ,,La médaille de la défense nationale échelon bronze” , distincție acordată  de către Ministerul Apărării Naționale a Republicii Franceze:

Colonel Nicolae Gabriel Oros – Comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu” ;

Colonel Daniel Chelărescu – Comandantul Regimentului 317 ISR  ,,Vlădeasa”;

Colonel Iuliu-Ilie Cristian Arsene – Șeful de stat major al Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”;

Maior Flaviu Vasile Balea – ofițer din cadrul Regimentului 317 ISR  ,,Vlădeasa”.

Felicitări tuturor!

Grupul de Luptă al NATO din România a fost constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

Constituirea grupurilor de luptă (Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria) se înscrie în setul de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a conflictului militar declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Text:  Cristian Mariș

Foto:  Andra Isachi-Apopei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.