Românii, obligaţi să achite o nouă taxă, pe lângă factura la energie!

0
226

Începând cu anul următor, românii vor fi nevoiți să plătească și mai mult la factura de energie electrică. Toți cetățenii vor trebui să aibă contoare inteligente în următorii ani, iar o parte din costul instalării acestora va fi plătit de noi, scrie infofinanciar.ro.

Începând cu anul următor, românii vor fi nevoiți să plătească și mai mult la factura de energie electrică. Toți cetățenii vor trebui să aibă contoare inteligente în următorii ani, iar o parte din costul instalării acestora va fi plătit de noi.

În prezent, în România sunt aproximativ 2 milioane de contoare inteligente montate în locuințele oamenilor. Până la sfârșitul anului 2028, însă, toată lumea va trebui să aibă montate astfel de contoare inteligente.

Cele două milioane de persoane care au deja montate astfel de contoare inteligente nu vor mai trebui să plătească în plus pentru acestea. Însă, în urma unei legi implementate de Guvern, începând cu anul viitor cei care își vor monta în locuințe noile coantoare vor fi nevoiți să plătească o nouă taxă pentru acestea, mai scrie sursa citată.

Va fi probabil vorba de un procent de 3-4% din valoarea totală a aparatului, pe care românii îl vor plăti odată cu factura la energie electrică.

Foto:Parlamentul European

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.