România a început exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni

0
185

România a început sâmbătă la orele prânzului exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, informează Agerpres.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcţia România – Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal”, au precizat oficialii companiei Transgaz.

Potrivit acestora, este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.

Consorţiul rus de gaze Gazprom a precizat că îşi rezervă dreptul de a reduce sau de a opri complet furnizarea de gaze către Republica Moldova, după ce au existat restanțe la plăți. Mai mult, compania rusească a ridicat suspiciuni conform cărora o parte din gazele destinate Republicii Moldova, care trec prin conducte ce traversează Ucraina, ar fi oprite de ucraineni, scrie digi24.ro. Ucraina a negat acest lucru, în timp ce operatorii companiei Moldovagaz au precizat că au primit mereu volumele de gaze naturale indicate în documente.

Foto:cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.