R.Moldova. Marin Ciobanu, noul director general al Agenției de Investiții, este doctor în științe economice

0
352

Marin Ciobanu, noul director general al Agenției de Investiții,a fost numit în funcție  de către Cabinetul de miniștri.

Noul șef al Agenției de Investiții a obținut licența la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), în anul 2002 – în Inginerie și management în transporturi, iar în 2003, tot la UTM, a devenit magistru în același domeniu, informează Tribuna.În perioada 2005-2008 a studiat magistru în Nurnberg, Germania, la Universitatea Friedrich-Alexander – specialitatea Dezvoltare economică și dezvoltare politică internațională. Ulterior, în 2005-2008 a făcut doctoratul la UTM, dezvoltarea industriei prelucrătoare prin prisma investițiilor. Este doctor în științe economice.

În prezent face studii postdoctorale la Academia de Studii Economice a Moldovei, începând cu aprilie 2021 – domeniul de cercetare fiind: Competitivitatea în contextul dezvoltării economice durabile.

Marin Ciobanu este fondator, membru al Consiliului de administrare „Forumul moldo-german”, începând cu aprilie 2010; fondator și președinte al Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare – din 2014; președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Strategică și Instituțională al Universității de Stat „A. Russo” din Bălți, începând cu 2015; director interimar al Colegiului de Inginerie din Strășeni, din 2017, scrie Tribuna.

Este conectat serios la mediul de afaceri și politic german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.