fbpx
25.3 C
București
marți, mai 30, 2023

Puternicele F-22 Raptor ale Armatei Americane au ajuns la Câmpia Turzii. Misiune importantă pentru piloții americani

Trebuie citit

- Publicitate -

La Baza de Aviație de la Câmpia Turzii au aterizat mai multe avioane de ultimă generație, din dotarea US Air Force, F 22 Raptor. Piloții români se vor putea acomoda cu aceste avioane moderne, care vor intra în dotarea Armatei Române, peste câțiva ani, scrie evz.ro

Puternicele F-22 Raptor ale Armatei Americane au ajuns la Câmpia Turzii. Misiune importantă pentru piloții americani

Recent, MIG-urile 21 Lancer de la Baza 71 de la Câmpia Turzii au decolat pentru ultima dată, cu destinația Bacău, unde există o bază de logistică a Forțelor Aeriene din România.

Toată lumea se întreba ce avioane vor veni la Câmpia Turzii, pentru a acoperi zona de nord a României, în condițiile în care la această bază nu mai exista niciun avion de vânătoare. În plus, tot aici au loc ample lucrări de modernizare, estimate la peste 400 de milioane de euro.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat în cursul zilei de miercuri că un detașament F 22 Raptor a ajuns deja la Câmpia Turzii unde va rămâne pentru o perioadă mai lungă de timp.

”Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 20 de militari și aeronave F-22 Raptor, va executa, în perioada 22-26 mai, misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele din cadrul Forțelor Aeriene Române şi a Forţelor Aeriene Italiene. Aeronavele americane au sosit luni, 22 mai, în Baza 71 Aeriană „ General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii. Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, se arată în comunicat.

La Câmpia Turzii se investesc 400 de milioane de euro

Recent, președintele Iohannis a anunțat că România intenționează să cumpere avioane de ultimă generație F35, care sunt considerate cele mai moderne din lume.

Citeste si> Aeronavele F-22 Raptor au ajuns la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole