PSD va susține în Parlament ca Religia să fie materie la bac. Marcel Ciolacu: „PSD apără valorile creștine”

0
140

Marcel Ciolacu a vorbit vineri, la Pitești, despre religia ca materie opțională la bacalaureat ṣi a subliniat că PSD „apără valorile creștine”.

„E adevărat, atitudinea noastră publică trebuie să fie una de smerenie, pentru că aceasta este cea mai mare calitate a unui creștin. (…) Stau să mă întreb de unde au atâta înverșunare și atâta ură împotriva Bisericii. Parcă trăim vremurile de pe timpul lui Ceaușescu, în care comunismul a încercat același lucru.

Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxă. Aici vorbim de toate cultele cu reprezentare și recunoaștere națională. Dacă toate cultele au stat de vorbă și au găsit oportun ca una din materiile opționale la bacalaureat să fie Religia, ce anume ne deranjează? Suntem creștini, ne-am crescut copiii în valorile creștine. Cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul din copiii dvs dorește să opteze Religia?”, a spus Marcel Ciolacu.

„Religia nu aduce supunere, religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul atunci când el nu e acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, de fapt vom încuraja populismul și extremismul. PSD apără valorile creștine. Totodată, este tolerant.

Toate religiile trebuie reprezentate și privite egal în România. Nu trebuie să ne mai impună nimeni nimic în perioada următoare. Lăsați-ne să ne trăim viața cum considerăm noi mai bine. Suntem una dintre cele mai sigure țări din lume, dacă nu cea mai tolerantă țară din lume.

Cred în valorile europene, cred în dezvoltarea României accesând fondurile europene și mai mult, implementând politice europene în România, dar avem diversitatea noastră. Trebuie să ne apărăm unitatea prin diversitate”, a declarat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.