fbpx
23.7 C
București
duminică, august 14, 2022

Proiect pentru sport! Emil Boc se gândeşte la sportul de masă şi la copiii din familii cu venituri reduse

Trebuie citit

- Publicitate -

Primarul Emil Boc îşi doreşte să susţină sportul de masă şi de performanţă pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse.

Proiect pentru sport! Emil Boc se gândeşte la sportul de masă şi la copiii din familii cu venituri reduse

În cadrul şedinţei de prezentare a bugetului general al municipiului Cluj-Napoca 2022, reprezentanții Primăriei au dat câteva detalii în privinţa proiectului care se află la nivelul analizei administrative.

„Împreună cu colegii de la PNL și UDMR lucrăm la un proiect – am avut rețineri împreună cu colegii să-l discutăm, dar vrem să fie o dezbatere publică timp de 1 lună – 1 lună și jumătate – cum putem susține sportul de masă și de performanță pentru copiii care provin din familii cu venituri reduse.

Cu două mari obiective: de a diminua obezitatea la tineri. Avem rata cea mai înaltă de obezitate la tineri și adolescenți din Uniunea Europeană. Este o realitate crudă.

Am încercat cu curțile școlilor – a progresat proiectul, sunt deschise în proporție de 90%, în sfârșit, după ani de luptă, de bătălii cu directorii, curțile-s deschise. Au început să se umple. Avem programele noastre prin ONG-uri – „Fugi în curtea școlii” sau „Aleargă în curtea școlii”, cum se mai numesc”a declarat primarul Emil Boc, citat de Ziar de Cluj.

„Acum ne gândim instituționalizat – să sprijinim copiii din familii cu venituri reduse (de ex. acele familii care sunt eligibile pentru programul de burse sociale sau cu venituri sub nivelul salariului mediu pe economie), astfel încât ei să primească un voucher sportiv prin care să meargă la fotbal, baschet, handbal, spadă, scrimă, deci orice sport, la un club legitimat, autorizat și acreditat de ministerul de resort și lunar să se facă acest decont.

Dacă te-ai dus și te-ai ținut de treabă, primești. Dacă nu, s-a terminat – nu mai primești dreptul acesta niciodată!”, a mai adăugat Emil Boc. 

„Vrem să ne consultăm cu cluburile, să vedem care ar fi modalitatea de lucru, pentru că o investiție aici, cu siguranță, ar fi între o jumătate de milion și 1 milion de euro pe andar care cred că dacă am aduce 2.000-4.000 de elevi care astăzi nu fac sport, să-i aducem, să-i prindem în structuri sportive ar fi un câștig uriaș pentru sănătatea lor, pentru familiile lor și pentru ceea ce înseamnă sportul în acest oraș. 

De acolo se vor selecta sportivii, care ar putea să facă performanță – măcar 1%, dar ar putea face performanță. 

Proiectul nu este încă în totalitate fundamentat, dar cu siguranță ne gândim să-l înaintăm. 

Evident, îl vom promova și în funcție de constrângerile bugetare, dar am putea aloca o sumă de bani de până la 1 milion de euro și să gândim un program de susținere a sportului de masă și de performanță din oraș pentru copiii din familii cu venituri reduse”, a completat primarul.

Foto:bursa.ro

Denisa Mărginean Cărăian pentru ABC News Transilvania

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Ultimul articole