Prim-ministrul Nicolae Ciucă: „Reducerea abandonului școlar este un obiectiv strategic asumat de Guvern”

0
226

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) condusă de Cristina Chiriac, agenda discuției fiind centrată pe reducerea abandonului școlar în România.

Din partea Guvernului, alături de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, la întrevedere au participat ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, reprezentanți ai altor ministere și autorități publice cu responsabilități în domeniu.

Șeful Executivului a reamintit că reducerea abandonului școlar este un obiectiv strategic asumat de Guvern.

„Reducerea abandonului școlar este un obiectiv strategic asumat de Guvern. Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), un program concret al strategiei România Educată, beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în sprijinul copiilor aflați în situații sociale dificile.

Pentru rezultate concrete în reducerea abandonului școlar și a consecințelor sale sociale, este nevoie de o abordare integrată, din mai multe perspective. În acest sens, soluția evidențiată în discuția cu reprezentanții CONAF, privind crearea unui Comitet pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar, va contribui la coerența măsurilor de care copiii au nevoie. Avem nevoie de coordonarea eforturilor guvernamentale cu cele ale partenerilor sociali, mediului privat, antreprenoriatului românesc și autorităților locale”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.