Prim-ministrul Nicolae Ciucă, întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii Portugheze, João Gomes Cravinho

0
226

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut astăzi o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii Portugheze, João Gomes Cravinho, aflat la București în contextul participării, ca invitat special, la ediția 2022 a Reuniunii Diplomației Române, anunţă Guvernul României.

Cei doi oficiali au apreciat calitatea relației bilaterale și au realizat o evaluare de etapă a inițiativelor privind consolidarea cooperării sectoriale agreate cu prilejul vizitei premierului portughez din această primăvară.

A fost evidențiată cooperarea dinamică româno-portugheză în domeniul apărării, premierul Nicolae-Ionel Ciucă exprimând aprecieri deosebite pentru prezența militară portugheză pe teritoriul României și contribuția activă la consolidarea posturii de apărare și descurajare aliate pe Flancul Estic. În context, a fost exprimat interesul părții române pentru prelungirea prezenței militare portugheze în România. 

Schimbul de opinii s-a concentrat și pe măsurile de gestionare a costurilor la energie și pe agenda de securitate regională, în contextul războiului din Ucraina, fiind remarcată similaritatea evaluării părților.

Totodată, premierul Ciucă a accentuat importanța implementării integrale a deciziilor luate la Summit-ul NATO de la Madrid, în sensul întăririi posturii aliate pe Flancul Estic și a luat notă cu apreciere de sprijinul activ oferit de Portugalia pentru obiectivul aderării României la spațiul Schengen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.