Prim-ministrul Nicolae Ciucă: „Continuăm și în 2023 să sprijinim fermierii români prin programul de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină”

0
77

„Continuăm și în 2023 să sprijinim fermierii români prin programul de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină, pentru care am aprobat astăzi alocarea sumei de 500 de milioane de lei”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

„România are un potențial agricol care trebuie să fie sprijinit. De aceea, am considerat necesară continuarea acestei scheme de ajutor, pentru ca fermierii să poată să achiziționeze la prețuri mai mici motorina de care au nevoie pentru lucrările agricole.

Alături de programele finanțate din fonduri europene, susținerea produselor românești și de facilitățile acordate prin AGRO IMM INVEST si RURAL INVEST, măsura de sprijin pentru reducerea accizei la motorina utilizată de fermieri pune în valoare potențialul extraordinar al agriculturii României.

Așa cum am convenit și la nivelul Coaliției, vom continua să venim cu soluții în sprijinul fermierilor români, astfel încât să creștem randamentul și productivitatea în agricultură, sens în care consider că, împreună cu fermierii, mediul asociativ din agricultură și întreprinzătorii din industria de prelucrare a produselor agricole, putem realiza obiectivul de a reduce la zero balanța de deficit comercial la produsele agricole și la alimente”, a subliniat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.