Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență în zonele afectate de cutremur

0
183

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marți stare de urgență în zonele afectate de cele două cutremure devastatoare de luni, potrivit Reuters. Starea de urgenţă va fi în vigoare trei luni şi este impusă în 10 provincii.

„Am decis să declarăm stare de urgenţă pentru a permite desfăşurarea rapidă a operaţiunilor de intervenţie”, a declarat şeful statului, precizând că această măsură este valabilă timp de trei luni

Declararea stării de urgență permite președintelui și cabinetului să ocolească parlamentul în adoptarea de noi legi și să limiteze sau să suspende unele drepturi și libertăți, scrie digi24.ro.

 Într-un discurs, președintele turc a spus că 70 de țări au oferit ajutor în operațiunile de căutare și salvare și că Turcia intenționează să deschidă hoteluri în centrul turistic Antalya, la vest, pentru a găzdui temporar persoanele afectate de cutremur.

Potrivit acestuia, numărul morților în Turcia a crescut la 3.549. Peste 5.000 de oameni au murit, în Turcia și Siria, în urma celor două cutremure devastatoare produse luni, la distanță de 9 ore unul de altul, în regiuni relativ apropiate, mai scrie sursa citată.

Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au împiedicat eforturile de căutare a supraviețuitorilor în timpul nopții în Turcia, în timp ce cei aflați sub dărâmături strigă după ajutor. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000, scrie The Guardian. În plus, un alt cutremur cu magnitudinea 5,7 a lovit marți estul Turciei.

Foto:Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.