Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, la New York, o alocuțiune în cadrul Global Food Security Summit

0
251

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut astăzi, la New York, o alocuțiune în cadrul Global Food Security Summit, găzduit de Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii în marja celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că:

securitatea alimentară trebuie să rămână prioritară pe agenda internațională, mai ales în sensul găsirii unor soluții concrete și a precizat că România face deja acest lucru.

țara noastră a fost în prima linie a răspunsului la criza multidimensională cauzată de agresiunea Rusiei. Pe lângă sprijinirea a peste 2,3 milioane de refugiați ucraineni care ne-au trecut frontiera și acordarea de ajutoare umanitare semnificative, o componentă cheie a susținerii hotărâte și responsabile a României pentru Ucraina a fost facilitarea tranzitului cerealelor ucrainene. Peste 4 milioane de tone de cereale au tranzitat deja România.

România a facilitat rapid prezența Programului Alimentar al Națiunilor Unite pe teritoriul său și a oferit o contribuție voluntară la Fondul Națiunilor Unite de reacție rapidă în cazuri de urgență, pentru a combate foametea.

 Președintele României a evidențiat faptul că soluții reale la crizele actuale vor fi găsite numai rămânând uniți și susținând inițiative precum Summitul privind securitatea alimentară și a reafirmat angajamentul deplin al țării noastre pentru a-și îndeplini aceste responsabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.