Preşedintele Iohannis: „Schimbările climatice reprezintă o realitate cotidiană, cu consecințe grave asupra sănătății umane, a naturii și a economiei”

0
209

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, în perioada 7-8 noiembrie 2022, la Summitul implementării climatice (Sharm El-Sheikh Climate Implementation Summit), care va avea loc în contextul celei de-a 27-a Conferințe a Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27), la Sharm El-Sheikh, Republica Arabă Egipt, anunţă presidenc.ro.

„Schimbările climatice reprezintă o realitate cotidiană, cu consecințe grave asupra sănătății umane, a naturii și a economiei. Limitarea lor este esențială pentru abordarea multora dintre crizele cu care ne confruntăm și pentru protejarea bunăstării generațiilor prezente și viitoare. Costul lipsei de acțiune în domeniul climei depășește cu mult costul acțiunii! Este mesajul pe care l-am transmis astăzi în plenul Summitului implementării climatice din cadrul COP27. România sprijină pe deplin rolul de lider asumat de Uniunea Europeană în ceea ce privește limitarea schimbărilor climatice și angajamentul nostru comun de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră. Cred cu tărie în puterea educației de a genera un comportament prietenos cu clima. Sistemele de educație și de cercetare trebuie să îi înzestreze pe cetățeni, în special pe tineri, cu competențele necesare într-o economie și o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon”, a precizat preşedintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.