Preşedintele Iohannis: ” România a fost și continuă să fie alături de Republica Moldova și condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării”

0
202

Președintele Klaus Iohannis consideră „extrem de îngrijorătoare” semnalele privind tentativele Rusiei de a organiza o lovitură de stat în Republica Moldova și „condamnă ferm” încercările de destabilizare a țării.

„România a fost și continuă să fie alături de Republica Moldova și condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării. Sunt extrem de îngrijorătoare semnalele publice privind orice încercări ale Federației Ruse de a interveni ilegitim pentru a răsturna ordinea democratică și constituțională a Republicii Moldova, un stat suveran, care și-a ales prin vot liber direcția politică.

Amenințările care vizează destabilizarea traiectoriei europene a Republicii Moldova, mai ales în această perioadă complicată marcată la nivel global de profunde crize de securitate și economice, nu trebuie deloc neglijate.

Reafirm cât se poate de clar că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. De asemenea, reiterez susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional, și pentru viitorul său proeuropean.

Locul Republicii Moldova este în marea familie a Uniunii Europene. Acest drum este unul ireversibil și trebuie urmat cu consecvență, curaj și ambiție. În acest proces de aderare, Republica Moldova se poate baza, ca și până acum, pe solidaritatea deplină și sprijinul activ al țării noastre.

România susține eforturile de reformă și consolidare democratică pe drumul asumat de Chișinău către o societate modernă, prosperă și întemeiată pe valorile democratice europene.

Îi asigur pe cetățenii Republicii Moldova că România și românii le sunt în continuare alături!”, a fost mesajul preşedintelui Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.