Preşedintele Iohannis la întâlnirea cu membri ai comunității românești de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii: „România merge bine și economia românească crește”

0
254

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 22 septembrie 2022, la San Francisco, o alocuțiune în cadrul întâlnirii cu membri ai comunității românești de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii.

„Sunt foarte bucuros că avem ocazia să ne vedem în această seară, aici. De aceea am venit împreună cu Carmen aici, la San Francisco, să ne întâlnim. Este singurul motiv al deplasării mele pe Coasta de Vest și vă mulțumesc că ați venit în număr mare și faptul că ați venit îmi demonstrează că în continuare țineți la patria noastră, România. Vă mulțumesc!

În primul rând, România. România este într-o situație pe de-o parte extrem de complicată, din motive legate de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei și o să revin imediat la această chestiune. Pe de altă parte, cred că este bine să se știe că românii și Guvernul României nu stau degeaba – se implică, muncesc și, în mod pentru mulți surprinzător, pentru mine natural, România merge bine și economia românească crește. Este o veste foarte, foarte pozitivă. În ce privește crizele cu care ne confruntăm în România, cred că suntem într-o situație în care nu am fost demult. Este criză peste criză, peste criză și, totuși, ne descurcăm[…]

Garantăm românilor din țară că la iarnă nu vor trebui să stea nici în frig, nici în întuneric

Criza energetică este, din păcate, o realitate și pentru România. Criza energetică nu înseamnă doar că energia a devenit mai scumpă – a devenit și mai greu de obținut. Este, pe de altă parte, îmbucurător că împreună cu Guvernul am reușit să menținem prețurile la un nivel rezonabil și, în același timp, putem să garantăm românilor din țară că la iarnă nu vor trebui să stea nici în frig, nici în întuneric, cu toate că situația este complicată”, a subliniat preşedintele Iohannis.

Foto:presidency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.