Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și ministrul apărării naționale, în vizită de lucru în Baza 57 Aeriană ,,Mihail Kogălniceanu”

0
88

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au efectuat vineri, 24 februarie, o vizită de lucru în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța, anunță MApN.

Echipa de comandă a bazei a făcut o informare cu privire la principalele obiective stabilite pentru anul în curs, activitățile planificate pentru perioada imediat următoare, pe domenii de responsabilitate, precum și detalii privind starea tehnicii din dotarea bazei. Pe timpul discuțiilor, au fost detaliate planurile de modernizare a infrastructurii existente și programul de investiții aflat deja în derulare pentru extinderea Bazei 57 Aeriană.

În mesajul său adresat militarilor români și aliați dislocați în bază, Marcel Ciolacu a mulțumit acestora pentru profesionalismul cu care își fac datoria și i-a asigurat de sprijinul necondiționat, în calitate de președinte al Camerei Deputaților.

”În acest context, în care ne confruntăm cu o criză de securitate majoră în regiune, se vede clar importanța strategică a Bazei 57 Aeriană.  Susțin total programele de înzestrare ale Armatei României și proiectele de dezvoltare a acestei baze prin efort constant și comun cu NATO. Am întâlnit aici un corp de militari de elită – români, americani, italieni și francezi, care se instruiesc împreună la cele mai înalte standarde aliate”.

La rândul său, Angel Tîlvăr a asigurat conducerea Bazei 57 Aeriană de întreaga disponibilitate a echipei de conducere a MApN pentru sprijinirea derulării programelor de investiții și pentru îndeplinirea misiunilor încredințate.

 ”Sunt impresionat de ceea ce văd de fiecare dată în Baza 57 Aeriană, ține de elita activității militare și mereu susțin și îndemn cât mai mulți tineri să urmeze cariera militară”.

Agenda vizitei a cuprins și întâlniri cu echipele de comandă ale detașamentelor aliate dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu, respectiv efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detașamentului Forțelor Aeriene Italiene și elementului național de sprijin al armatei franceze.   

La final, oficialii au asistat la un exercițiu de poliție aeriană executat de aviatorii italieni și au luat prânzul cu militarii la popota unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.