Premierul Nicolae Ciucă: „Sunt 98% dintre gospodăriile care vor beneficia de această plafonare și compensare la energie”. Măsurile au fost prelungite până pe 31 august 2023

0
247

Ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor din energie a fost adoptată de Guvern, măsurile fiind prelungite până pe 31 august 2023.


„Prin modificările pe care le vom aduce ordonanței de guvern numărul 27 nu facem altceva decât să consolidăm și să extindem măsurile de protecție a populației și economiei de creșterile la prețul energiei și gazelor naturale. Totodată, doresc să fac mențiunea că, odată ce va fi publicată în Monitorul Oficial, începând cu această zi am extins și perioada de valabilitate a acestei ordonanțe. Practic, am prelungit cu un an și va fi valabilă până la data de 31 august 2023. Am avut în vedere să asigurăm, așa cum spuneam, protejarea populației și a economiei. Sunt 98% dintre gospodăriile care vor beneficia de această plafonare și compensare la energie și apreciem că astfel vor fi ferite de creșterile prețurilor la energie electrică și gaze.

Totodată, am considerat că este important să luăm măsuri pentru consolidarea resurselor alocate în acest sens și, de asemenea, am luat măsuri pentru a ne asigura că piața internă are asigurată întreaga cantitate de gaze naturale și avem funcționale toate sursele de producere a energiei electrice, astfel încât să putem să trecem cu bine iarna 2022-2023. Desigur, prin măsurile luate astăzi, vom descuraja comportamentul speculativ din piața energiei și gazelor naturale. Totodată, suntem pregătiți ca, în funcție de deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene, să avem flexibilitatea necesară să putem să adaptăm măsurile noastre și să integrăm deciziile care vor fi luate la nivelul Comisiei Europene”, a precizat premierul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.