Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții conducerii combinatului Azomureș

0
187

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit joi, 2 martie, în cadrul vizitei pe care o efectuează în judeţul Mureṣ, cu reprezentanții conducerii combinatului Azomureș.

„Acest combinat, care rămăsese singurul producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, a oprit anul trecut producția, din cauza creșterii prețurilor la gaze naturale.

Reluarea producției de îngrășăminte chimice este o prioritate pentru agricultura și securitatea alimentară a țării noastre, mai ales în actualul context generat de conflictul din Ucraina, cu efectele economice și sociale pe care acesta le-a generat. Prin lipsa acestor fertilizanți de pe piața internă, cei mai afectați au fost agricultorii care au fost nevoiți să apeleze la importuri, lucru care a dus la costuri mai mari de producție.

Guvernul va sprijini eforturile de a pune în valoare capacitatea Azomureș, companie cu o producție anuală de aproximativ 1,5 milioane de tone de îngrășăminte, din care 1,1 pentru piața internă. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 2,5 miliarde de lei și un profit net de  86,6 milioane de lei, argumente solide că această fabrică are potențial important de valorificat”, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.