Premierul Nicolae Ciucă: „România va beneficia în scurt timp de 2,6 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență

0
328

„România va beneficia în scurt timp de 2,6 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență, reprezentând prima cerere de plată aprobată recent de Comisia Europeană. Este confirmarea faptului că ne-am îndeplinit  țintele și reformele asumate pentru ultimul trimestru al anului trecut, printr-un efort susținut la nivel guvernamental”, anunţă premierul Nicolae Ciucă.

„Continuăm dialogul și coordonarea cu partenerii noștri europeni în perspectiva pregătirii și transmiterii celei de a doua cereri de plată din PNRR, până la sfârșitul acestei luni, în valoare de 3,2 miliarde de euro. De la începutul anului am focalizat întreaga noastră atenție și acum suntem în grafic în ceea ce privește țintele, jaloanele și reformele asumate pentru a obține banii de care România are nevoie pentru finanțarea economiei și a proiectelor de dezvoltare.

Complementar acestui mecanism de finanțare, PNRR, am reușit să atragem în acest an peste 4 miliarde de euro din cadrul financiar multianul precedent și să pregătim accesarea banilor de care România va beneficia în perioada 2021-2027. Semnarea Acordului de parteneriat cu Uniunea Europeană, în valoare de peste 31 miliarde euro, și cele 16 programe operaționale înaintate de Guvern și aprobate de Comisia Europeană asigură perspective certe de finanțare în următorii ani investițiilor în economie și proiectelor de modernizare așteptate de cetățenii români.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a coordonat reuniunea Comitetului interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.