Premierul Nicolae Ciucă: „România rămâne profund ancorată într-un sistem de securitate și solidaritate euroatlantică care s-a dovedit de neclintit”

0
251

Premierul Nicolae Ciucă a participat la conferința ”New Security Center – Black Sea and Balkans Security Forum”.

„Discuțiile consistente prilejuite de conferința ”New Security Center – Black Sea and Balkans Security Forum” au reconfirmat puterea coalizării forțelor societății libere împotriva agresiunii ruse din Ucraina și a tuturor consecințelor ce decurg din această acțiune ilegală, neprovocată și nejustificată.

De la capacitatea de decizie politică în criză până la sprijinul opiniei publice, ceea ce definește această comunitate este puterea de mobilizare – în serviciul binelui, dar și cu conștiința potențialului unor sacrificii care se dovedesc necesare. Acest test de reziliență are șanse de a fi trecut. În aceasta constau virtutea și forța lumii libere, democratice, a valorilor pe care le împărtășim în spațiul euro-atlantic.

Pentru România, ca beneficiară, dar și contribuitoare vizibilă la măsurile de răspuns și reasigurare ale Alianței, ale SUA ca partener strategic, ale UE, ale partenerilor noștri globali, rezultatele eforturilor noastre din acest an inspiră optimism.  Țara noastră a știut să demonstreze solidaritate și reziliență.  

România rămâne profund ancorată într-un sistem de securitate și solidaritate euroatlantică care s-a dovedit de neclintit, fiind angajată în eforturile comune de  creștere a rezilienței naționale, societale, a mass-media. Devine esențială transmiterea acestor interese, valori și preocupări, împreună cu partenerii și aliații euro-atlantici și partenerii cu interese împărtășite în plan global. Aceasta este temelia reașezării lumii globale care să mențină valorile și modul de viață liber și democratic cu care a trăit generația noastră, de care dorim să se bucure și copiii noștri”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.