Premierul Nicolae Ciucă:”România este pregătită să adere la Spațiul Schengen”

0
182

„România este pregătită să adere la Spațiul Schengen, iar Guvernul României are toată deschiderea să ofere detalii în această privință partenerilor noștri europeni și tuturor oficialilor care doresc să se convingă de acest lucru”, anunţă premierul Nicolae Ciucă.

„Avem în vedere respectarea tuturor condițiilor legate de ceea ce înseamnă aspectele referitoare la statul de drept, combaterea corupției și a crimei organizate.

În ceea ce privește respectarea principiilor statului de drept, la nivelul Guvernului şi al coaliției de guvernare, am lucrat în directă coordonare și colaborare cu reprezentanții Comisiei Europene, iar acum avem noul pachet de legi ale justiției. Acesta este deplin aliniat normelor Uniunii Europene și vor asigura procesul de modernizare a justiției din România.

Totodată, avem instituții consolidate ale statului care își fac datoria și acționează pentru combaterea crimei organizate și a corupției.

Rezultatele celei mai recente misiuni de evaluare sunt bune, condițiile tehnice le îndeplinim de peste 11 ani, prin urmare, avem încredere că vom atinge cât mai curând obiectivul nostru național de aderare la Spațiul Schengen”, a subliniat primul-ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.