Premierul Nicolae Ciucă: „România are toată deschiderea pentru a facilita investițiile companiilor sud-coreene”

0
198

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat astăzi, alături de premierul sud-coreean Han Duck- soo, la o Masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, în marja vizitei pe care o efectuează la Seul, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu o delegație guvernamentală și parlamentară.

„România are toată deschiderea pentru a facilita investițiile companiilor sud-coreene. Suntem profund interesați de consolidarea cooperării în domeniile energiei verzi și tehnologiilor digitale, precum și a legăturilor dintre IMM-urile din țările noastre. Urmărim parteneriatul cu KOSME (Korea SMEs and Startups Agency) pentru înființarea unui Centru de Schimb Tehnologic în București.

România este interesată de consolidarea relațiilor tradițional bune între cele două state și revigorarea Parteneriatului Strategic de la lansarea căruia se vor împlini, anul viitor, 15 ani.

În condițiile creșterii, în plan global, a relevanței securității aprovizionării cu energie, este necesar să avansăm discuțiile privind energia nucleară – energie sigură, curată și accesibilă pentru consumatori și inovarea în acest domeniu.

Susținem dezvoltarea lanțului de aprovizionare al reactoarelor modulare de mici dimensiuni, precum și inovarea în domeniul tehnologiilor din sectorul nuclear civil.

Încurajez companiile sud-coreene interesate să investească în domeniile vizate de programele-cheie din Fondul pentru modernizare și din Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv în proiecte privind sursele regenerabile de energie, precum și în domeniul gazelor naturale lichefiate.

De asemenea, suntem deschiși pentru  schimbul de bune practici și know-how în domeniul energiei și în alte domenii cu partea sud-coreeană”, a precizat premierul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.